Paine cu cartofi

de lucy2002 in Piine, 14 Feb 2020 | 7688 vizualizari

 

Cea mai apreciata paine este painea cu cartofi datorita gustului.  Miezul si coaja este moale si are o culoare frumoasa in plus se mentine proaspata cateva zile. Nu o prepar foarte des din cauza caloriilor si carbohidratilor pe care le contine dar din cand in cand tot mai fac cate o panica. ;) Si pentru ca mi-a ramas piure de cartofi am zis sa -i intrebuintez la ceva... si ce ar fi mai potrivit decat o paine gustoasa cu cartofi.:X
 

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 350 gr piure de cartofi
  • 200 ml apa calduta
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se cerne faina intr-un bol.

Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam o lingura de faina peste drojdie, apa calduta si o lasam la loc caldut sa se activeze.

Cartofii si sarea se amesteca cu faina.

Se adauga drojdia activata( drojdie cu apa si zahar ) peste faina amestecata cu cartofi si se framanta. Aluatul la inceput va fi mai tare dar pe parcurs va deveni lipicios . Adaugam si uleiul si framantam cam 10 minute. Framantam pana aluatul se desprinde de pe degete. Daca aluatul este foarte lipicios mai adaugam faina dar nu prea multa pentru ca aluatul este lipicios din cauza cartofilor si e normal sa fie asa. Acoperim cu un servet curat si l lasam sa creasca la loc caldut.

 Dupa ce si-a marit volumul se scoate pe blatul infainat si se framanta pentru a scoate bulele de aer. Se modeleaza dupa preferinta si se punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand aluatul sa mai creasca 15-20 minute . Tava se introduce la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade, pe raftul doi. Se pune o tavita cu apa in partea de jos a cuptorului pentru a se crea aburi. Dupa 15 minute reducem temperatura la cuptor la 190 grade si lasam painea la copt pentru inca 30 minute.

Se scoate painea din cuptor pe un gratar si se acopera cu un servet. Se feliaza cand este rece.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala